El Blog de la BCUM

Ramon Solsona guanya el 18è Premi Joaquim amat i Piniella

| Cap comentaris

Com cada any per aquestes dates actualitzem el web de la biblioteca Joaquim Amat-Piniella; intel·lectual manresà testimoni de Mauthausen, amb motiu del lliurament del premi literari que porta el seu nom. En aquesta edició, el llibre Allò que va passar a Cardós s’ha endut el guardó que es dona a la ciutat de Manresa en Memòria de Joaquim Amat i Piniella intel·lectual manresà que va sobreviure als camps d’extermini nazis.

Amat i Piniella, va descriure l’horror del camp de concentració de Mauthausen en el seu llibre K. L. Reich amb una fidelitat que fa feredat. El seu llibre es va convertir en un testimoni universal d’allò que van patir els deportats, de més de 40 nacionalitats, al camp d’extermini, però també una prova de la resistència per a la supervivència i el manteniment de la dignitat humana en condicions totalment límit.

El premi, que es va lliurar el passat 22 de febrer, s’atorga a obres ja publicades que reflecteixin una preocupació social cap al el món contemporani i l’organitza Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Manresa.

Fotografia de l'escriptor Ramon SolsonaEn Ramon Solsona, escriptor barceloní, ha estat el guardonat amb una obra que analitza un crim en el Cardós de 1965, un Cardós immers en el canvi social que va tenir lloc als anys 60 del segle XX. La narració de l’assassinat d’un guàrdia civil és l’eix vertebrador de la novel·la, però la novel·la és la història de la transformació de la Vall de Cardós arran de la indústria hidroelèctrica, de les persones que hi vivien i dels andalusos que van arribar per executar les obres.

Sens dubte en Ramon Solsona, igual que en Joaquim Amat i Piniella, utilitza la literatura per compartir amb el lector els fets històrics, que acompanyen la trama de les seves respectives novel·les.

+informació

+informació

Fotografia extreta de: https://lletra.uoc.edu/ca/autor/ramon-solsona

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 2 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.