El Blog de la BCUM

Voleu saber si la vostres contrasenyes son prou segures?

| Cap comentaris

Fa pocs dies es va publicar la llista de les contrasenyes més habituals, i alhora més vulnerables. En  aquest informe s’assegura que, malgrat ser conscients de la importància de tenir una bona contrasenya  i de què cada cop són més freqüents els robatoris i les usurpacions d’identitat, la gran majoria d’usuaris fem servir contrasenyes poc segures. És per això que dediquem el post d’avui a recomanar-vos unpasswords-shutterstocka sèrie de recursos que us poden ser útils i alhora estalviar-vos algun ensurt.

Les recomanacions habituals solen ser: utilitzar símbols, majúscules, més de 8 caràcters, etc. però també hi ha altres opcions, com per exemple utilitzar  els gestors de contrasenyes que us serviran, tant per organitzar i protegir les claus, com per generar-les de manera aleatòria.

La pàgina oficial de la Oficina de Seguridad del Internauta també ofereix una sèrie de consells que us serviran per gestionar-les millor, vídeos sobre com crear contrasenyes segures, com prevenir-ne el robatori, etc.  També té un apartat molt interessant d’eines i recursos gratuïts per protegir tots els vostres dispositius tant des del punt de vista de la protecció d’accés, com de la seguretat de les dades, manteniment, antivirus etc. Per exemple si voleu estar segurs de què ningú utilitza la vostra xarxa sense fils de casa sense permís us explica com detectar-ho.

Si sou usuaris de Google Chrome també us serà d’utilitat aquest post que explica com utilitzar el gestor de contrasenyes que porta incorporat aquest navegador i que serveix per gestionar les contrasenyes dels llocs web on entreu habitualment i que memoritzeu en el navegador.

Per últim, des de la biblioteca us aconsellem que quan feu servir ordinadors d’ús públic us assegureu de tancar totes les sessions dels programes i pàgines web que heu utilitzat per evitar que altres persones, ni que sigui de manera casual, puguin entrar-hi.

 

 

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 4 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.