El Blog de la BCUM

Com disfrutar del àpats de Nadal sense morir en l’intent…

| Cap comentaris

S’acosten les festes més esperades, sobretot per als més menuts, i una de les coses que més ens preocupen cada any per aquestes dates és què farem pel dinar de Nadal, de Sant Esteve, de Cap d’any: canelons o escudella? canelons i escudella? També ens comença a preocupar si després de tants àpats copiosos ens entraran aquells pantalons que a hores d’ara ja ens costen tant de cordar…

A la xarxa, i cada cop amb més freqüència, podem trobar tota mena de consells, manuals, guies que ens ajudaran a passar aquest Nadal sense estrès i sense quilos de més.  Des de la biblioteca també volem aportar el nostre granet de sorra i és per això que us proposem una sèrie de títols que us ajudaran a preparar uns menús més saludables i us orientaran per tal que el vostre cos “toleri” millor tots aquests excessos. nadal saludable
Començarem pel Viatge nutritiu : recull de receptes i menús estacionals amb criteris naturistes, ecològics i solidaris” on trobem més de 170 propostes delicioses per qualsevol època de l’any però també per als dies especials tenint en compte criteris ecològics, de justícia social i, per descomptat, de satisfacció del paladar.

Per als més tradicionals us proposem un clàssic de la cuina manresana: La Cuina d’Ignasi Domènech  on trobareu  59 de les millors receptes que aquest manresà va recopilar i que us permetran preparar els plats més exquisits de la cuina clàssica i tradicional, adaptats als hàbits culinaris d’avui dia.

També hem pensat amb els que no mengeu carn, sigui per motius de salut o per principis, és per això que també tenim l’alternativa vegetal: Proteínas vegetales : una sana alternativa a la carne : con cerca de 100 recetas abase de soja, cereales y legumbres  on trobareu receptes per menjar de manera equilibrada sense haver de recórrer a làctics i a la carn d’origen animal. I pels que soleu menjar fora de casa: Guia de restaurants km 0, Slow Food Catalunya .

Per acabar quatre consells ben donats del geni Ferran Adrià que, amb la col·laboració del cardiòleg Valentí Fuster i el periodista Josep Corbellava publicar en aquest llibre: La Cuina de la salut : el manual per tenir una vida sana .

I si malgrat tot us atabaleu perquè encara no teniu clar quin menú heu de fer recordeu que el veritable esperit del Nadal no són ni els regals ni els àpats: l’important és poder compartir-ho amb les persones que estimem.

Imatge: http://blog.kiwilimon.com/2014/11/mitos-de-salud-en-la-epoca-de-navidad/#prettyPhoto/0/ 

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 4 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.