El Blog de la BCUM

DO Bages

| Cap comentaris

Slow food, Km. 0, DO, … són termes que fins fa poc ens sonaven a elitisme i a producte car, però que avui en dia ja s’han adaptat al nostre vocabulari, i sobretot a les nostres cuines i taules.

Ara que ja hem entrat a la primavera si ens movem pel Bages, podem començar a veure els camps de conreu ben verds, amb el color de les flors que aviat donaran fruits, i les parades dels mercats i les nostres botigues són plenes de colors i fan olor de verdura i fruita fresca.

Viure al Bages ens permet gaudir de productes frescos i acabats de collir, així com vins i olis de primeríssima qualitat que han estat elaborats al costat mateix d’on s’han conreat.

Per conèixer quins són aquests productes, on comprar-los o bé tastar-los ja cuinats i preparats per experts cuiners, disposem de diverses iniciatives públiques i privades que ens permeten fer-ho des de casa.

A començaments d’any el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages va presentar la Guia de restaurants amb DO Pla de Bages, amb l’objectiu de fomentar els productors de vins amb DO Pla de Bages i l’oferta gastronòmica del territori, maridant els vins amb la cuina pròpia.

rebost                     DOPladeBages_Color

Aquesta guia compta amb el suport i la col·laboració dels cellers DO Pla de Bages i el Rebost de productes del Bages, una iniciativa del Consell Comarcal que engloba tots els productes i productors de la comarca. Tant una com l’altra inclouen el llistat de restaurants on es poden degustar aquests productes locals.

El GeoParc de la Catalunya Central també ha creat una iniciativa per promoure la cuina i productes locals: Els Fogons del Bages una sèrie de rutes gastronòmiques al voltant del patrimoni geològic i cultural de la comarca.

mengembages

Si el que volem és preparar els aliments a casa la cooperativa mengemBages ens facilita la compra de productes de temporada i de proximitat des de casa, i les Cuineres del Bages ens faciliten receptes i idees per a fer cuina de proximitat i de qualitat, amb els sabors de sempre i més actuals.

lescuineresdelbages                  Animeu-vos i Bon profit!!!

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 5 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.