El Blog de la BCUM

Per què mengem raïm per cap d’any? d’on surt la tradició de guarnir un arbre?

| Cap comentaris

Ara que han passat les festes i hem celebrat el Nadal, Reis, Cap d’Any… no teniu curiositat per saber perquè ho fem així i no d’una altra manera? Aquí us expliquem l’origen i curiositats d’algunes d’aquestes tradicions:
cuatroLa tradició espanyola de menjar raïm té l’origen fa molt pocs anys, l’any 1909, quan hi va haver un excedent de raïm i es van inventar aquesta tradició que ha arrelat i ha tingut continuïtat fins avui. A cada país celebren l’arribada d’un nou any de manera diferent. Si voleu saber-ne més aquí teniu un article que explica que a Itàlia mengen llenties, als països nòrdics es banyen en aigües gelades, etc.

Altres tradicions com la dels Reis Mags tenen el seu origen en l’evangeli de St. Mateu, tot i que no diu que fossin reis sinó mags que venien de l’Orient. No és fins el segle XIX que es menciona que els reis porten joguines als nens. També hi ha hagut èpoques en què els reis no han sigut 3 sinó 4 i el rei Baltasar no va ser negre fins el segle XV.

L’arbre de Nadal prové de l’ancestral culte als arbres que al llarg de la història s’han considerat elements sagrats: a l’època grega era on vivien els déus, hi ha hagut èpoques en què s’ha cregut que els arbres tenien ànima…en aquest post en teniu més detalls.

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 5 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.