El Blog de la BCUM

Frases que mai no es van dir…

| Cap comentaris

Avui us parlaré d’un post del bloc Centpeus que m’ha cridat força l’atenció sobre frases mítiques que s’han adjudicat a persones però que mai no han dit o fets que han passat a la història i que tampoc van passar mai…

Per exemple, una de les frases cèlebres de la sèrie Dallas fou: “Sue Ellen ets un pendó”, frase que se li va adjudicar de per vida al seu fictici marit,doncs tal i com afirma el diari Ara en aquest article, el cert és que qui va dir “pendó” a la Sue Ellen fou un altre personatge i en unes altres paraules.

I com aquesta hi ha tantíssimes frases que en realitat mai es van arribar a dir, per exemple, ni Sherlock Holmes va dir mai: “elemental estimat Watson” ni, deixant de banda el tema del cinema,  Maquiavel mai va dir que “la fi justifica els mitjans”.

Fins i tot fets que surten als llibres de ciència com el fet que Newton descobrís llei de la gravitació universal gràcies a que li va caure una poma al cap, mai s’ha demostrat que fos així. Segons el post de Centpeus, una de les primeres referències a la història de la poma es troba en la segona edició de dels Eléments de la Philosophie de Newton, de Voltaire, publicat l’any 1741 i no en l’edició original de Newton Philosophiae Naturalis Principia Mathematica. De fet sembla que aquesta història de la poma potser es va fer servir en un moment donat per explicar de manera planera una cosa tan complicada com podia ser la llei de la gravitació però que amb el temps ha acabat passant a la història com un fet real.

Imatge: http://ambitocientificotecnologicoiescm.blogspot.com.es/2012/05/anecdota-de-newton-elisabeth-y-juan.html

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 5 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.