El Blog de la BCUM

Emborratxar-se pels peus

| Cap comentaris

Els tòpics, tòpics són. Tot i amb això encara hi ha científics amb bon humor que s’esforcen a demostrar-ne la seva certesa. Aquest és el cas d’un grup d’investigadors del Hospital de Hillerød (Dinamarca) que pretenia determinar la validesa d’una llegenda urbana del seu propi país que diu que si submergeixes els peus en alcohol, t’emborratxes. Per dur a terme la investigació van posar els peus durant 3 hores en una palangana plena de vodka i van mesurar la concentració d’etanol a la sang cada 30 minuts. Els resultats van demostrar que els peus no absorbeixen el vodka ja que els nivells d’etanol es van mantenir tota l’estona per sota del límit permès. Per tant van concloure que conduir o tripular un vaixell amb les botes plenes de vodka és totalment segur. Si voleu consultar la investigació i els seus resultats els trobareu publicats al British Medical Journal 2010 ; 341 : c6812.

A veure quina serà la propera llegenda urbana a investigar!

Font de la imatge: http://www.elmundo.es/yodonablogs/

Deixa un comentari

Camps obligatoris *.


Note: This post is over 5 years old. You may want to check later in this blog to see if there is new information relevant to your comment.